مولانا گرگیج در بخش اول خطبه های جمعه ضمن قرائت آیه های ۹۰ تا ۹۲ سوره (قالُوا تَاللَّهِ لَقَدْ آثَرَکَ اللَّهُ عَلَیْنا وَ إِنْ کُنَّا لَخاطِئینَ ۹۱ قالَ لا تَثْریبَ عَلَیْکُمُ الْیَوْمَ یَغْفِرُ اللَّهُ لَکُمْ وَ هُوَ أَرْحَمُ الرَّاحِمینَ ۹۲) بیان داشتند:اسلام تقوی وپرهیز گاری وکمالات دینی رادر وجود انسانها سرآمد همه کمالات می داند نه نسب و حسب و ریاست را
ایشان تقوا و صبر را مهم برشمرد و خاطرنشان کردند: تقوا وصبر مهم هستند به طوریکه خداوند در قرآن بیش از ۲۴۰ بار به تقوا و همچنین حدود ۶۱ بار آمده اشاره شده است.
امام جمعه اهلسنت آزادشهر با بیان اینکه نسب از کمالات نیست افزودند: قوم بنی اسرائیل دارای نسب عالی بودند آنها از نسل حضرت یعقوب واسحق بودند اما چون دارای تقوی و خداترسی نبودند خداوند به آنها گفت : کونوا قردة خاسئین . بعضی از آنها را به میمون وخوک تبدیل کرد.
مدیرمحترم دارالعلوم فاروقیه گالیش در ادامه فرمودند :
اگر ما به داستان حضرت یوسف در قرآن نگاهی داشته باشیم می بینیم که برادران او با حیله و تذویر اورا از پدر جدا کردند و در چاه انداختند و بعدا او را با قیمتی ناچیز فروختند او در خانه عزیز مصر به عنوان یک خدمتکار بود، حضرت یوسف(ع) در زمان جدایی از پدر و خانواده متحمل مشکلات و مصائب عدیده شداو هنگام رویارویی با گناه مصیبت را بر معصیت ترجیح داد و فرمود : رب السجن احب الی … خدایا زندان برای من از گناه ، بهتر است .
آری انسانهای خوب مصیبت را بر معصیت ترجیح می دهند .
یوسف بدون هیچ گناهی روانه زندان می شود اما هنگامی که حکم آزادی به وی می رسد در جواب می گوید ، تا وقتی که از اتهام وارده تبرئه نشوم ، از زندان بیرون نمی روم .
هنگامی که از زندان بیرون می آید بخاطر عدالت بین همه انسانها از پادشاه تقاضا می کند تا او را به عنوان خزانه دارغلات مقرر نماید او می خواست ، در کشورحقوق همه رعایت شود لذا تقسیم عادلانه ای را در توزیع غذا ترتیب داد تا حق هیچ کس پایمال نشود .
مولانا گرگیج در ادامه ضمن توصیه به عفوو گذشت فرمودند :حضرت یوسف علیه السلام اسباب فلاح و رستگاری خویش را دو چیز بیان نمود: ۱- تقوی ۲- صبر ومن می گویم سبب سوم این موفقیت آنحضرت عفو وگذشت بود واین سه صفت در وجود رسول الله صلی الله علیه وسلم نیز بودند رسول الله صلی الله علیه وسلم در فتح مکه به سران و جنگجویان اسیر مکه فرمود: اذهبوا انتم الطلقاء بروید شما آزاد هستید ، به عینه همین جملات را حضرت یوسف به برادران خویش گفت و از آنها گذشت کرد
لذا ماهم باید گذشت داشته باشیم چنانچه خداوند فرموده: ولایجرمنکم شنئان قوم علی ان لا تعدلوا ، عداوت یک قوم سبب نشود که عدالت را از دست بدهید.