شیخ التفسیر مولانا محمد حسین گرگیج، عقل و تدبر را از امتیازات برتر بشر نسبت به سایر حیوانات دانستند و زوال آن و نقصان دنیوی و معنوی را در مصرف مشروبات الکلی، مواد مخدر و افیونی و قمار بازی عنوان کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر امام جمعه اهل سنت آزادشهر، ایشان پس از تلاوت آیات 90 و 91 سوره مائده «یأیها الذین آمنوا إنما الخمر و المیسر و الأنصاب و الأزلام رجس من عمل الشیطان فاجتنبوه لعلکم تفلحون، إنما یرید الشیطان أن یوقع بینکم العداوة و البغضاء فی الخمر و المیسر و یصدکم عن ذکرالله و عن الصلوة فهل أنتم منتهون» اظهار داشتند: امتیاز برتر بشر نسبت به سایر موجودات، داشتن عقل و فکر و تدبر است و برخلاف سایر حیوانات که غیر ذویالعقول هستند عقل ندارند اما شعور دارند؛ سبب برتری انسان، عقل، شعور، فکر و منطق و سخنوری اوست لذا قرآن دستور دادهاست عقل خود را حفظ کنید؛ انسان با داشتن عقل و حافظه، گذشته را بهخاطر میسپارد و برای آینده برنامه ریزی میکند.
عالم سرشناس اهل سنت کشور با بیان این که “شراب اُمالخبائث است” تصریح کردند: مصرف مشروبات الکی، موادمخدر وافیونی موجب زوال عقل میشوند که خداوند انسان ها را از آنان برحذر داشتهاست، شخصیکه مبتلا به مصرف مشروبات الکلی است عقل و هوش خود را از دست داده و مدهوش می شود.
ایشان با اشاره به مراحل تدریجی تحریم مصرف شراب از جانب الله متعال گفتند: در آغاز ظهور اسلام، شرابخواری رایج بود و هنگامیکه قرآن نازل میشد در چهار مرحله بهصورت تدریجی مشروبات الکلی در آن عصر حرام اعلان گردید؛ در مرحله اول ابتدا خداوند در سوره نحل آیه 67 فرمودند که میوههای درختان خرما و انگور را در اختیار شما قرار دادهام و شما از دو طریق مواد غذایی (رزق نیکو) و مُسکرات (مشروبات الکلی) از آنان استفاده میکنید.
مولانا گرگیج افزودند: در مرحله دوم تحریم شراب، در آیه 219 سوره بقره خداوند خطاب به پیامبر (ص) میفرمایند که از تو درباره شراب و قمار پرس و جو می کنند و شما در پاسخ بگو که ضرر شراب و قماربازی بیشتر از منفعت شان است؛ در آن زمان برخی افراد ازطریق شراب و قمار کسب و کار میکردند که خداوند فرمودند ضرر این دو بیشتر از سودشان می باشد و امروزه هم تمام مردم دنیا به مضرات و آسیب های مشروبات الکلی پی برده اند و حتی غربیها هم به آن اذعان دارند.
عضو مجمع فقهی اهل سنت کشور ادامه دادند: در مرحله سوم، خداوند متعال در آیه 43 سوره نساء بیان کرد که تا نماز عشاء کسی حق نوشیدن شراب و دیگر مُسکرات را ندارد و اگر پس از عشاء هم نوشیدید پس به گونه ای مصرف کند که تا نماز صبح حالت مدهوشی و مستی وی تمام شود و مرحله چهارم و نهایی همین آیات 90 و 91 سوره مائده بودند که خداوند متعال به طور قطعی و صریح آن را تحریم کرد.
مدیر دارالعلوم فاروقیه گالیکش تأکید کردند: نوشیدن مشروبات الکلی، قماربازی، خرافه پرستی، رمالی و جادوگری حرام هستند و خداوند فرموده است از این اعمال اجتناب کنید تا کامیاب شوید زیرا دو ضرر دنیوی یعنی ایجاد کدورت و درگیری و دو نقصان معنوی غفلت از یاد خداوند و ترک نماز را به دنبال دارد.
مولانا گرگیج با اشاره به روایتی از مسند امام احمد (رحمه الله) در خصوص مشروبات الکلی بیان داشتند: شراب، مصرف کننده شراب، ساقی شراب در جمع، فروشنده، خریدار، سازنده شراب، شخصی که برای او شراب ساخته میشود، حامل شراب و فردی که برای او حمل میشود، شخصی که تجارت شراب دارد جزو ده نفری هستند که از سوی خداوند لعن شده اند.
خطیب جمعه اهل سنت آزادشهر در خاتمه بیانات شان در خصوص مضرات شراب خاطرنشان ساختند: مشکلات جسمی؛ اخلاقی؛ اجتماعی و ضرر اقتصادی از مضرات مصرف مشروبات الکلی و قمار بازی به شمار می روند؛ لذا به جوانان توصیه میشود از این مسایل اجتناب کنند تا سلامت شخصی و اجتماعی شان خدشه دار نشود.