مولانا محمدحسین گرگیج با بیان اینکه “همایش فارغ التحصیلی دارالعلوم مکی نماد اتحاد اقوام و مذاهب بود” برگزاری چنین جلساتی را در جهت ایجاد وحدت و انسجام اسلامی مفید دانستند و نسبت به رفع برخی محدودیت ها ابراز امیدواری کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شیخ التفسیر مولانا گرگیج، ایشان در بخشی از خطبه های این هفته ( 17 اردیبهشت 95) شهرستان آزادشهر با اشاره به گردهمایی دانش آموختگی روز گذشته دارالعلوم مکی زاهدان یاد آور شدند: همایش دانش آموختگی دارالعلوم مکی در حقیقت همایش کتاب الله و سنت پیامبر (ص) بود، محور اظهارات سخنرانان، حفظ اتحاد و انسجام اسلامی بود، امروز دشمنان از اختلاف و تفرقه بین مسلمانان بهره برداری می کنند و امت اسلامی را به جان یکدیگر انداخته اند.
مولانا گرگیج، حضور گسترده اقشار مختلف مردم در این همایش را بیانگر محبتشان با “کتاب الله و سنت نبوی” عنوان کردند و گفتند: بنده سخنرانی اساتیدی که از قم و تهران در این گردهمایی شرکت کرده بودند را دنبال کردم که اظهار داشتند اهل سنت بازوی پرتوان نظام هستند.
خطیب جمعه اهل سنت آزادشهر در ادامه افزودند: همچنین بیانات آقای سلیمانی امام جمعه زاهدان و نماینده ولی فقیه در استان را به طور مستقیم مشاهده کردم که ایشان گفتند محور بیرجند – زاهدان به دلیل حضور پرشور مردم در این همایش ترافیک سنگین ایجاد شده است، امیدواریم این چنین باشد که ایشان گفتند و ممانعتی صورت نگرفته باشد زیرا هدف مردم از شرکت در این جلسه، ارج نهادن به کتاب و سنت است.
ایشان ضمن ابراز امیدواری از رفع ممانعت ها در خصوص حضورعلما و اندیشمندان اهل سنت در چنین همایش هایی تصریح کردند: همانطور که آیت الله احدی و بی آزار شیرازی از قم و تهران در آنجا تشریف آوردند امیدواریم همه علماء و اندیشمندان اهل سنت در این جلسه بتوانند شرکت کنند تا سال های آینده شاهد حضور چهره های شاخص اهل سنت کشور و حتی خارجی باشیم، این جلسه هیچ خطری برای نظام ندارد بلکه سبب عزت و اتحاد مردم می شود.
عضو مجمع فقهی ایران با تأکید بر اینکه ” رفتارهای سلیقه ای سودی برای نظام ندارد” بیان داشتند: هنگامی که چهره های شاخص کشور در کنار هم باشند نشان دهنده تفاهم و اتحادشان است و اینگونه نشست ها سبب نابودی افراط و تفریط می شود، افراد و اشخاص سلیقه ای عمل نکنند برای اینکه رفتارهای سلیقه ای سودی برای نظام ندارد، ما باید به گونه ای رفتار کنیم که همه در کنار هم بتوانند با تفاهم زندگی کنند و افراط و تفریط از بین برود.
*محور دین اسلام قرآن و سنت نبوی (ص) است
عالم برجسته اهل سنت کشور در بخش ابتدایی مراسم نمازجمعه شهرستان آزادشهر پس از تلاوت آیات نخست سوره ابراهیم بیان داشتند: الله ذوالجلال دو نعمت بزرگ کتاب الله و سنت پیامبر (ص) را به ما هدیه داده است، قرآن کتابیست که شامل دستورات الهی و راهنمای زندگی بشر است، همچنین سنت رسول الله (ص) به سه نوع قولی، فعلی و تقریری تقسیم می شود.
استاد تفسیر دارالعلوم فاروقیه گالیکش همچنین اضافه کردند: مسلمانی که برای یاران پیامبر( مهاجرین و انصار) استغفار نکند و کینه آنان در دلش باشد چگونه می تواند خود را جزو امت پیامبر (ص) بشمارد، مسلمانان این دو وظیفه را دارند که برای یاران پیامبر(ص) استغفار کنند و کینه ای از آنان نداشته باشند، اگرعداوت و کینه ای از اصحاب رسول الله (ص) در دل داشته باشیم باید در ایمانمان تجدید نظر کنیم.
مولانا گرگیج با بیان اینکه “حقیقت و روشنی در اتباع از سنت پیامبر و یارانش است” ابراز داشتند: محور دین اسلام قرآن و سنت است، اطاعت خداوند را باید در کلامش و اطاعت رسول الله (ص) را در احادیث گهربارش جست جو کنیم، این دو( کتاب الله و سنت نبوی) راهنمای بسیار بزرگی هستند که باید قدر این دو نعمت را بدانیم.
شیخ التفسیر مولانا گرگیج در پایان خطبه های امروز با اشاره به آغاز کلاس تفسیر دارالعلوم فاروقیه گالیکش در روز دوشنبه (دوم شعبان 1437 هجری/ 20 اردیبهشت 95) از علما، طلاب، فرهنگیان و عموم مردم خواستند تا با به همراه داشتن معرفی نامه معتبر در این کلاس قرآنی که زمان آن به مدت دو ماه می باشد شرکت نمایند.