مولانا محمد حسین گرگیج با اشاره به انتشار برخی کارت های جعلی “انجمن خیریه وابسته به دارالعلوم مکی زاهدان و فاروقیه گالیکش و نیز مسجد جامع اهل سنت آزادشهر” ضمن تکذیب، به عوامل این مؤسسات هشدار دادند این موضوع را از طریق قانون پیگیری خواهند کرد.
به گزارش پایگاه خبری دفتر شیخ التفسیر مولانا گرگیج، ایشان در پایان سخنان شان در خطبه های ( 4 آبان 97) شهرستان آزادشهر با اشاره به وجود برخی افراد فرصت طلب که خود را نماینده مدارس دینی و مساجد جهت جمع آوری کمک های نقدی مردم معرفی می کنند اظهار داشتند: برخی اوقات موسسات جعلی خیریه با صدور کارت های دروغین در فضای مجازی به نام های دارالعلوم مکی زاهدان، دارالعلوم فاروقیه گالیکش و مسجد جامع اهل سنت شهرستان آزادشهر از شهرت و جایگاه مردمی این مراکز دینی سوء استفاده کرده و با جمع آوری کمک های نقدی اقدام به کلاهبرداری می کنند.
عالم برجسته اهل سنت کشور در ادامه افزودند: بنده به شما اعلام می کنم به جز “موسسه خیریه محسنین دارالعلوم مکی زاهدان” هیچ انجمن خیریه ای تحت نظارت ما نیست و ما آن را تایید نمی کنیم، هر فردی که چنین ادعایی کرد به دانش آموزان مستضعف و ائمه مساجد کمک می کند و یا در خصوص بازسازی و ساخت و ساز مدارس دینی و مساجد تبلیغات می کرد بدانید دروغ محض است و در واقع برای منافع شخصی خود دست به چنین اقداماتی می زند.
امام جمعه اهل سنت شهرستان آزادشهر خطاب به شهروندان اهل سنت سراسر کشور خاطرنشان ساختند: این اشخاص که از خدا نمی ترسند قصد دارند از این طریق، روزی حرام کسب کنند پس اگر شخصی با شما ارتباطی چه به صورت تلفنی و یا مجازی مبنی بر جمع آوری کمک های نقدی برای حوزه و مساجد برقرار کرد وی را شناسایی کرده و گزارشش را به ما برسانید تا پیگیری کنیم.
مدیر دارالعلوم فاروقیه گالیکش همچنین خطاب به افراد فرصت طلب و شیاد گفتند: بنده به این افراد هشدار می دهم که این موضوع را از مجرای قانونی پیگیری خواهم کرد و آنان را رها نمی کنم و هیچ گذشتی هم در این مورد نخواهم داشت؛ زیرا این افراد کلاهبردار، از بیت المال و احساسات مذهبی مردم سوء استفاده می کنند.
لازم به اشاره است چندی پیش یک موسسه مجهول الهویه به نام “انجمن خیریه امین” با صدور کارت ویزیت جعلی جهت جمع آوری کمک های نقدی مردم و خیرین، خود را نماینده دارالعلوم مکی زاهدان، دارالعلوم فاروقیه گالیکش و مسجد جامع اهل سنت شهرستان آزادشهر در برخی نقاط کشور معرفی کرده بود که از سوی این مراکز دینی تکذیب شد.
*قبولی عبادات، منوط بر کسب روزی حلال است
شیخ التفسیر مولانا گرگیج در ابتدای مراسم نماز جمعه امروز پس از تلاوت (شش آیه نخست سوره مطففین) قبولی عبادات را مبتنی بر کسب روزی حلال دانستند و بیان داشتند: دین اسلام ابعاد مختلفی دارد که در آن حقوق همه موجودات ذکر شده است و توصیه به حق و صبر یکی از اهداف اساسی دین اسلام بشمار می رود و قبولی عبادات منوط بر کسب روزی حلال است، در آیات متعدد قرآن کریم، خداوند به انبیاء می فرمایند اگر من را خالصانه پرستش می کنید پس رزق و روزی حلال هم کسب کنید.
ایشان با با بیان این که ” اگر روزی حلال بدست آوریم دعا و عبادات مان مورد قبول واقع می شوند” گفتند: دین اسلام ضمن لازم دانستن عبادت الهی، کسب روزی حلال را نیز بر بندگان واجب کرده است و غَش(پنهان کردن عیب کالا و گول زدن)، کلاهبرداری و فریب مردم را حرام دانسته است.
عضو مجمع فقهی اهل سنت کشور افزودند: پیامبر (ص) تاکید کرده اند که در معامله صادق و درستکار باشید، در قرآن کریم 7 بار از ترازو و میزان در معامله سخن گفته شده است، یکی آیات فوق (مطففین)، دوم آیه 152 سوره انعام، سوره های اعراف و هود، اسراء، آیه 35 سوره رحمان و آیه 25 سوره حدید بر لزوم صداقت در معامله و عدم فریبکاری تاکید شده است.
مولانا گرگیج ” ترازو میزان در معامله” را یکی از منشورهای دین اسلام برشمردند و ابراز داشتند: شخصی که گران فروشی می کند و یا این که کالا و اجناس تقلبی و بُنجل را با چسباندن مارک اصل و صدور کارت گارانتی تقلبی، مردم را فریب می دهد در واقع خود را رسوا می کند زیرا افرادی که از وی خرید می کنند متوجه مکر و حیله اش می شوند و در هر جا به بدی از او یاد می کنند.
استاد تفسیر دارالعلوم فاروقیه گالیکش در عین حال تاکید کردند: کم فروشی و احتکار ناجایز است و شخصی که احتکار و یا کم فروشی کند از نظر شرعی ملعون است، متأسفانه امروز بازار در دست چند نفر قرار گرفته و با انبار کالاها، قیمت ها را دچار نوسان کرده اند.
ایشان خاطرنشان ساختند: در معامله نباید کم فروشی کرد و همچنین افراد مسئول نباید در اداره جات کم کاری داشته باشند زیرا این مسئله موجب حرام شدن رزق و روزی آنان می شود، فروش اجناس تقلبی و چسباندن مارک اصل بر روی آن، صدور کارت گارانتی جعلی در واقع نوعی خیانت در بیت المال به شمار می رود.
خطیب جمعه اهل سنت آزادشهر در خاتمه خطاب به مسئولین امرو بازاریان گفتند: این آیات هشدار برای مسئولین امر و هم برای کسبه و بازاریان می باشد که متوجه باشند خیانت در بیت المال به فرموده پیامبر (ص) حتی به اندازه یک پشم شتر، عواقب ناگوار دنیوی و اُخروی را در پی خواهد داشت.