مولانا محمدحسین گرگیج در مراسم نماز جمعه (3 دی 95) شهرستان آزادشهر با بیان این مطلب که ” رعایت حقوق خدا و بندگانش بر انسان ها لازم است” بر پایبندی به حقوق خداوند و مخلوقاتش تأکید نهادند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شیخ التفسیر مولانا گرگیج، ایشان پس از تلاوت آیه 83 سوره بقره(وَ إِذْ أَخَذْنا ميثاقَ بَني إِسْرائيلَ لا تَعْبُدُونَ إِلاَّ اللَّهَ وَ بِالْوالِدَيْنِ إِحْساناً وَ ذِي الْقُرْبي وَ الْيَتامي وَ الْمَساکينِ وَ قُولُوا لِلنَّاسِ حُسْناً وَ أَقيمُوا الصَّلاةَ وَ آتُوا الزَّکاةَ ثُمَّ تَوَلَّيْتُمْ إِلاَّ قَليلاً مِنْکُمْ وَ أَنْتُمْ مُعْرِضُونَ) به تفسیر آن پرداختند و گفتند: رعایت حقوق خدا و بندگانش بر انسان ها لازم است، حق خداوند متعال پرستش است و به جز ایشان عبادت برای هیچ شخص دیگری حتی پدر و مادر جایز نیست.
خطیب جمعه اهل سنت آزادشهر با بیان اینکه ” عبادت و عدم شرک ورزی حق خداوند است” تأکید کردند: عبادت مختص خداوند است و احسان برای مخلوقاتش می باشد، عبادت بر سه نوع قولی، فعلی و مالی تقسیم می شود، عبادت قولی همان ذکر و تمجید الهی است، عبادت فعلی اعمالی همچون رکوع و سجده در حین نماز می باشد و عبادت مالی صدقه و نذورات را شامل می شود.
عضو مجمع فقهی ایران، نیکی به پدر و مادر را از مهم ترین وظایف انسان ها برشمردند و خاطرنشان ساختند: در حقوق عبادُالله حق پدر و مادر اولویت نخست را دارد لذا با پدر و مادر خویش همواره نیکی کنید، احسان به والدین به دو نوع مادی و معنوی تقسیم می شود، احسان مادی بدین معناست که فرزند، سرپرستی پدر و مادر ناتوان را بر عهده بگیرد و مخارجشان را بپردازد و احسان معنوی اینست که احترام آنان را داشته باشد و سبب رنجششان نشود.
ایشان با تأکید بر “برقراری صله رَحِم و حفظ ارتباط با خویشاوندان” بیان داشتند: باید با نزدیکانی که با ما نسبت دارند صله رحم داشته باشیم، یکی از تأکیدات دین اسلام مسئله ی صله رحم است و صله رحم یکی از اساسی ترین مسایل قرآنی است، متاسفانه امروز به خاطر یک موضوع جزئی، صله رحم و ارتباط خویشاوندی قطع می شود.
مولانا گرگیج ادامه دادند: اگر ما نسبت به صله رحم و امانت، کوتاهی داشته باشیم در روز قیامت هنگام عبور از پل صراط با مشکل مواجه می شویم، پس باید به این دو موضوع ( صله رحم و امانت داری) توجه ویژه داشته باشیم.
مدیر دارالعلوم فاروقیه گالیکش، رعایت حقوق ایتام و مساکین را از دیگر تاکیدات دین مبین اسلام عنوان کردند و خاطرنشان ساختند: قرآن مجید همواره بر مال یتیم و حقوقشان تاکید فراوان نموده است، انسانی که مال یتیم را چپاول کند در واقع آتش جهنم را برای خود خریداری کرده است پس با ایتام و مساکین همواره احسان داشته باشیم.
امام جمعه اهل سنت آزادشهر در ادامه افزودند: به افراد نیازمند و فقیر همیشه کمک کنیم، پیامبر (ص) فرمودند که اگر توانایی کمک به آنان را نداریم حداقل با کلام خوب با آن ها برخورد کنیم زیرا این کلام خوب به منزله صدقه به شمار می رود، ما باید با انسان ها همواره برخورد خوب و شایسته ای داشته باشیم.
ایشان در ادامه ی تشریح و تفسیر آیه 83 سوره بقره گفتند: این پیمان ها از بنی اسرائیل گرفته شد که خداوند در این آیه می فرمایند همه به جز گروه اندکی به این مسایل پشت کردند، یهودیان سه بیماری روانی عجیب داشتند که یکی سرپیچی از دستورات الهی بود، دوم تعمق در سوال و سومین بیماری آنان حیله گیری و تحریف احکام الهی بود.
عالم برجسته اهل سنت کشور در پایان خطاب به نمازگزاران تأکید کردند: مسلمانان موظفند به مسایلی که بیان شد پایبند باشند، با والدین خود نیکی کنیم و روابطمان را با نزدیکان قطع نکنیم بلکه صله رحم داشته باشیم، ایتام و مساکین را به آغوش بگیریم و سایر دستورات خدا و روسلش (ص) را به شایستگی انجام دهیم.