شیخ التفسیر مولانا محمدحسین گرگیج در بخش نخست خطبه های جمعه ( 13 مرداد 96) شهرستان آزادشهر با اشاره به اهمیت عمل قربانی در دین مبین اسلام به تشریح شرایط و احکام آن پرداختند.
ایشان پس از تلاوت آیات 162 و 163 سوره انعام (قُلْ إِنَّ صَلَاتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ (۱۶۲) لَا شَرِيكَ لَهُ وَبِذَلِكَ أُمِرْتُ وَأَنَا أَوَّلُ الْمُسْلِمِينَ) گفتند: تمامی کارهای نیک مومنان باید برای الله ذوالجلال باشد و این آیه بیانگر این است که همه امورات تسلیم خداوند متعال هستند، مسایل تشریعی و تکوینی متعلق به ذات الهی می باشند؛ حضرت رسول (ص) در هنگام ذبح قربانی این آیه را تلاوت می کردند.
مدیر دارالعلوم فاروقیه گالیکش در تبیین شرایط و احکام قربانی اظهار داشتند: مطابق مذهب حنفی فردی که بدهی نداشت و به اندازه قیمت بیست مثقال طلا (10 میلیون و سیصد هزار تومان به نرخ روز) در روز عید سرمایه داشته باشد قربانی بر وی واجب می گردد اما در سایر مذاهب این عمل سنت موکده است؛ قربانی حتی بر مال یتیم نیز واجب می شود و شخصی که کفیل آنان هست باید از اموالشان قربانی تهیه کند اما تقسیم آن ضرورتی ندارد.
شیخ التفسیر مولانا گرگیج ادامه دادند: قربانی باید عاری از نقص و عیب باشد و مورد تایید دامداران قرار گیرد ولی جنسیت آن اهمیتی ندارد؛ دست، پا، چشم، گوش، پستان قربانی باید سالم باشند و اگر گوش ها بیشتر از نصف بریده باشند به عنوان قربانی محسوب نمی شود.
عضو مجمع فقهی ایران خاطرنشان ساختند: برای اهل شهر پیش از اقامه نماز عید جایز نیست که قربانی را ذبح کنند اما اهل روستا می توانند پس از اقامه نماز صبح عمل قربانی را انجام دهند؛ هر شخصی سعی کند خودش عمل قربانی را انجام دهد.
خطیب جمعه اهل سنت آزادشهر در خاتمه بخش اول سخنان این هفته خود بیان داشتند: قربانی هرچه فربه و تنومندتر باشد اجر و پاداش آن نیز به همان نسبت بیشتر است، نیت قربانی باید تقرب الی الله و هدف مومن قربانی در راه خدا باشد.