شیخ التفسیر مولانا محمدحسین گرگیج در بخش اول خطبه های جمعه (12 اردیبهشت 93) به بیان و اهمیت تقوا و پرهیزگاری پرداختند و آن را سبب عزت و کرامت توصیف کردند.
امام جمعه اهلسنت آزادشهر پس از قرائت آیه 70 سوره احزاب (یا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ قُولُوا قَوْلاً سَديداً) افزود: قرآن کتاب هدایت است واین هدایت نصیب هرکس نمی شود. قرآن راهنمای پرهیزگاران است. تقوی در لغت به معنای نگه داشتن است و به این منظور است که شخصی خودش را نگه دارد.
وی افزود: تقوی در سه چیز است اول در اطاعت خداوند و رسول الله (ص) دوم دوری از معصیت خداوند و آخرین مورد در وقت مصیبت وغم از تقوی خارج نشود.
مولانا گرگیج اشاره به حدیثی از رسول الله(ص) داشت و گفت :أكثر ما يدخل الناس الجنة التقوى الله وحسن الخلق) آن چیزی که انسان به وسیله آن داخل بهشت می شود یکی تقوی و دیگری حسن خلق است.
مولانا گرگیج در ادامه به داستانی از امام شافعی(رحمه الله)اشاره داشت و خاطرنشان کرد: زمانی که امام شافعی میخواست به مصر هجرت کند بعضی افراد مانع شدند و گفتند تا زمانیکه دوچیز به همراه ندارید هجرت نکنید 1 – حاکمی که عزت دهد و کمک کند 2- قوت و هزینه یک سال خود را داشته باشید، امام شافعی در جواب فرمود: (من لم تعزه التقوى فلا عــــزة له) هرکسی که تقوا او را عزت ندهد عزتی ندارد و دوم اینکه من شهرهای مختلف را گردش کرده ام و چیزی نداشته ام اما یک شب گرسنه نخوابیدم.
مدیر دارالعلوم فاروقیه گالیکش با بیان اینکه خداوند متقین و پرهیزگاران را به مژده و بشارت عظیم نوید داده است به چند مورداز آیات مختلف قرآن کریم اشاره کرد و اظهار داشت: تقوا سبب عزت و کرامت می شود آنهایی که ایمان آوردند برایشان مژده در زندگی دنیا و آخرت است <سوره یونس آیات 63 و 64>رحمت و نصرت خداوند همراه متقین است <سوره نحل-128> بشارت به علم وحکمت برای متقین است <انفال-29>
ایشان در ادامه گفتند: مورد چهارم بشارت،کفاره گناهان است<طلاق-5> خداوند به متقین علم می آموزد <بقره-282> مژده به بخشیدن گناه<انفال-69> آسانی در زندگی دنیوی<طلاق-4> خروج از غم و مصیبت<طلاق-2> از دیگر موارد داشتن تقوی است
امام جمعه اهلسنت آزادشهر ادامه داد: تقوی سبب افزایش روزی می شود تقوی انسان را از عذاب نجات می دهد و همچنین باعث کامیابی می شود.پرهیزگاری عصمت انسان از همه بدی ها است و سبب قبولی اعمال می باشد و کامیابی را در پیش دارد.
شیخ التفسیر در ادامه بیان فیوضات و کرامات تقوی گفت : پرهیزگاری سبب شهادت و گواهی خداوند برا ی صدق متقین است.تقوی موجب امن وامان از بلاهای دنیوی و نزدیک کردن بهشت است.روز قیامت همه انسان ها و دوست ها به جزمتقین با هم دشمن می شوند.
مولانا گرگیج در آخرین موارد از بیان تقوا ضمن اشاره به قصه حضرت یوسف و برادرانش گفت: در آیه 90سوره یوسف اشاره شده هنگامیکه حضرت یوسف(ع) بر برادرانش کامیاب شد وآنها را اکرام کرد و برادرانش متوجه شده بودند که یوسفی که در چاه انداختند امروز خداوند به او عزت داده وعزیز مصر شده است یوسف دلیل آن را تقوا و پرهیزگاری و صبر عنوان کرد.